huhtikuuta 28, 2006

Melkein kotona

Kotimatka alkaa muutaman tovin kuluttua, kun lahdemme halpisbussilla lentokentalle. Viimeiset rahat on jotakuinkin dollarin tarkkuudella tuhlattu markkinakadulla "eighty ... no-no-no, okei sixty ... okei forty ... twenty okei-okei". Rinkan paino lisaantyi taas pari kiloa. Uudesta-Seelannista lahtiessa rinkat painoivat 19,7 kg ja 14,8 kg. Painoraja ainakin Amsterdamiin on kuitenkin 32 kg, eli eipa tarvi huolehtia kuin siita, etta selviaa kassien kanssa tunkea bussiin asti...

Puvut olivat valmiit eilen ja olimme oikein tyytyvaisia saamaamme laatuun. Tassa viela vaatturin yhteystiedot, jos joku meidan tavoin arvuuttelee, kuka oikeasti osaa ja kuka vain puhuu: L & K Customer Tailor, 66-70 Nathan Road. Hinnan arpominen vaatii jonkinlaista vasytystaistelua eika varmuutta kaiketi saa koskaan. Vaatturit sanovat nopsaan, etta eri rahalla saa eri laatua niin kankaassa kuin tyossa. Meidan kanssa samaan aikaan sovittamassa olleet maksoivat paidoistaan ja puvuistaan meita enemman, mutta tuskinpa Intian pojat meidan tilauksestakaan tappiolle jaivat! Toinen juttu sitten on, mita ne maksavat niille raataleille, ketka puvut oikeasti tekivat. Kun menimme sovittamaan pukuja, kyseisista puvuista vastuussa olevat raatalit soitettiin paikalle ottamaan tarkemmat mitat ja katsomaan, milta puvut nayttavat. Ihan sama - me ollaan tyytyvaisia!

Makao oli ihan mukava paikka, muttei kovin erilainen tai erihintainen Hong Kongiin verrattuna. Massiivisia ja vahan vaatimattomimpia kasinoita oli joka kulmassa, mutta ei alettu tuhlailemaan. Lauttamatkat menivat molempiin suuntiin vauhdikkaasti nukkuessa.

Illalla Kowloonin satamasta seurattu Avenue of Stars -valonaytos oli vaikuttava. Lahden molemmin puolin pilvenpiirtajat esittaytyivat vilkuttelemalla erilaisia spotteja ja valoketjuja musiikin tahtiin. Yritettiin ottaa siita kuviakin, mutta kadet eivat olleet ihan tarpeeksi vakaita teraviin kuviin pitkalla valotusajalla.

Kotoa kasin kirjoitellaan sitten seuraava kerta ja yritetaan vahan arvioida matkaa kokonaisuutena huipuilta laaksoihin ja takaisin.