marraskuuta 14, 2005

FREE MONEY

Katen läksiäisbileet jäi kokematta, kun ei vaan jaksettu mennä. Lauantaiaamuna oltiin taasen treenaamassa ja sieltä sitten pikasuihkun kautta soittelemaan ihmisille, ja yllättäen ei enää huvittanutkaan lähteä metsästämään kavereita Aucklandin yöstä.

ACNielsen päätti sitten perua meidän tän viikon vuorot, joten ollaan vähän ihmeissämme, mitä oikein tehtäisiin ylimääräisellä ajalla. En sitten tiedä, onko tämä poikkeustapaus vai pitääkö tällaiseen tottua. Missään vaiheessa meille ei luvattu varmaksi vuoroja, mutta vuorolistat hyväksyttiin kuitenkin, joten suunnitelmat laadittiin sen mukaan. Eipä tolla työllä sitten oikein elinkuluja kata, joten pitänee alkaa miettimään muita vaihtoehtoja. Laitoin Googleen hakusanaksi FREE MONEY, ja ilta vierähti höpötyksiä lueskellessa.

Meidän ensimmäiset viisi työvuoroa olivatkin ilmeisesti pelkkää harjoittelua. Kyselyn tuloksia ei kuulemma käytetä mihinkään. Maanantaina meille sitten annettiin kuitenkin 'oikeita' tutkimuksia ja haastatteluja. Osa meidän kanssa samaan aikaan aloittaneista jatkaa vieläkin harjoitustutkimuksella. Me ei vieläkään tajuta, miten puhelinhaastattelut vaan voi olla kannattavia?! Yhden ihmisen mielipiteiden saaminen kustantaa ainakin puolentoista tunnin palkan...

Käväistiin viime viikolla Kelly Tarlton Underworldissa. Mielenkiintoisinta oli ehkä palohälytys, kun oltiin juuri päästy sisään. Me tosin ei tajuttu sitä palohälytykseksi, vaan kuviteltiin äänen liittyvän jotenkin akvaariomaailmaan. Käveltiin niin kauas pois sisäänkäynnistä kuin ehdittiin, kunnes työntekijät ohjas meidät takaisin. Parin kymmenen minuutin päästä mentiin sitten uudestaan sisään. Siellä oli pingviinejä.



Eipä tässä sen kummempaa. Jatketaan hengailua ja käydään välillä pelailemassa ultimatea. Nyt on alettu harjoittelemaan Bluefishin pelikirjaa ja kuviot on aika erilaisia kuin ne, mihin on totuttu. Aloituskuviosta yleensä yks kaveri hakee pimeälle ja muut odottaa. Heittäjälle ei tarjota vaihtoehtoja avoimelle puolelle, vaan kaikki odottaa ensimmäistä hakua. Onneksi flow-vaiheessa on vähän helpompaa ja onneksi olen saanut jo pari kertaa pelata muualla kuin rakennuksessa. Näiden ajatusmaailma tuntuu olevan vähän sen suuntainen, että pitkät kärjet ottaa lyhyiden kavereiden huonommatkin heitot kiinni. Suomessa panostettiin ehkä vähän useammin siihen, että heiton piti olla niin hyvä, ettei kiekosta joutunut taistelemaan...

Nyt vois olla lippupelin tai päivän ensimmäisen Stargaten aika.