lokakuuta 20, 2005

Still waiting...

Merkittavin muutos sitten viime viestin on, etta auto on tosiaan ostettu. Mentiin Backpackers Car Marketiin ja kateltiin vanhoja ja rumia pakettiautoja. Vahan kierreltiin ja mietittiin, etta mika mahtaa olla hyva ja mika huono. Marketti toimii siten, etta reppumatkaajat saa menna sinne myymaan omia autojaan. Firman edustajat antaa sitten neuvoja autoista, vakuutuksista yms. Kaytannossa kukaan ei osta autoa teettamatta tarkastusta ulkopuolisella mekaanikolla.

Joku ranskis esitteli meille innokkaasti autoaan ja alettiin jo sita harkitsemaan. Hieman etaammalla firman duunari kuitenkin suositteli hieman hinnakkaampia vaihtoehtoja ja sivulauseessa lyttasi ranskiksen auton surkeaksi kaupaksi. Olennaista on kuulemma se, miten auton saa kaupaksi sitten huhtikuussa, kun tarjonta ylittaa kysynnan. Hyva auto menee kuulemma silloin kaupaksi, ja me ostettiin sitten yks puljun kalleimmista autoista.

Sen omistaja oli lahtenyt maasta, joten kaikki tarkastuksessa olennaiseksi ilmoitetut viat menee sen piikkiin, mika tietty lohduttaa meita. Pienen koeajon jalkeen maksettiin tarkastusmaksu ja sen jalkeen panttimaksu. Tanaan saadaan auto huoltamolta, jossa sita on viritelty kestamaan meidan tarpeissa seuraavat puoli vuotta. Karry on -92 Mitsubishi automaattivaihteistolla ja mittarissa 200 000 km. Tassa vaiheessa kulutettiin siihen 4800 pelimerkkia, joten nahtavaksi jaa, mita siita saa sesongin loppuvaiheessa, kun lahdetaan maasta...

Toita ei ole viela saatu. Kypsyttiin kuitenkin ekaan tyonvalittajaan, joka ei oikein kuunnellut tai sitten ymmartanyt meidan tilannetta. Se buukkas meidat hotelliin haastatteluun, mutta Tiinan haastattelu tyssas siihen, etta ne oli palkkaamassa respan tatia vahintaan puoleksi vuodeksi (meidan viisumeilla saa tehda 3 kk yhden tyonantajan palveluksessa) ja mun siihen, etta portierille olis ollut tarjolla ainoastaan 20 tuntia viikossa. Nyt tyovalitysfirman tytto on lahettanyt meidan lappuja joihinkin firmoihin, joten odotellaan puhelimen soivan. Hakusessa olis jotain Data entry / Clerk -nimikkeita vastaavia hommia. Btw. meidat tavoittaa parhaiten numerosta +64 21 022 34195.

Ultimatea on tullut pelailtua taas uudessa paikassa. Jokaikinen naista paikoista on parempi kuin Santalahti. Kaupungin keskustan lahistolla sijaitsevassa Domain parkissa on kasittamattoman laajat kentat vapaassa kaytossa. Olispa Suomessakin... No taalla ei taida niin toi talvi painaa samalla tapaa kuin meilla.



Tanaan olis tarkoitus hakea auto ja ottaa suunta pohjoiseen. Takas tullaan varmaan su tai ma fiiliksesta riippuen. Seuraavien paivien isoja kysymyksia on tyopaikan hankkiminen ja autoilu. Ollaan myos haettu YWCA:lta majoitusta viikkotaksalla. Ne rakennutti uusia kahden hengen huoneita, jotka joku virkailija kavi eilen tarkastamassa. Ei ole meille asti kuulunut viela mitaan uutisia... Tosin ensin pitas olla duuni.

Ps. klikkailkaa meille matkarahaa tosta bannerista!!! =)

1 Comments:

At 20/10/05 11:32, Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 

Lähetä kommentti

<< Home